Elite Studio grundades November 2009 av Carl-Henrik på Drottninggatan i Göteborg.

”Resan med Elite Studio har varit rolig och lärorik” berättar Carl-Henrik samtidigt som han riggar blixtar till en fotografering hos en advokatbyrå i centrala Göteborg. Han har en mobil studio som han tar med sig på uppdragen så att han får största möjliga frihet att skapa unika porträtt.

En dag i studion med Carl-Henrik, Elite Studio grundaren

Klockan är tio på morgonen och 3 nya medarbetare skall få sina porträtt fotograferade. Carl-Henrik tycker om att prata lite med sina motiv innan fotograferingen påbörjas. Han har en koppling med alla som ska fotograferas, han känner bekanta till dem eller så har de träffats innan. Världen är liten. ?

En dag i studion med Carl-Henrik, Elite Studio grundaren

Carl-Henrik ger tydliga instruktioner till motiven för att det ska bli så bra som möjligt och det dröjer inte länge innan de hittar rätt bild tillsammans. ”Jag fotograferar gärna alla i olika miljö för att skapa en unik känsla i varje porträtt” berättar han när jag frågar varför han flyttar på utrustningen efter det första porträttet.

En dag i studion med Carl-Henrik, Elite Studio grundaren

Efter företagsporträtten så går vi en runda på stan. Carl-Henrik besöker sina bekanta i Mac Forum. Han känner alla verkar det som. Inte konstigt med tanke på att han varit verksam i 10 år och dessutom är väldigt trevlig.

Vi åker tillbaka till Mölndals Studion på Södra Ågatan. Elite Studio flyttade hit Juli 2014 då denna lokal erbjuder stora ytor för studio arbete så som Barnfoto och Gravidfoto . Vi välkomnas av studio maskotarna Bullen och Pixel.  bullen och pixel

På schemat idag så har Carl-Henrik en 3 barnsfamilj att fotografera. Detta är inte helt ovanligt. Jag märker direkt att barnen får fokus så att de kan slappna av och frivilligt vara med på plåtningen.

En dag i studion med Carl-Henrik, Elite Studio grundaren

Efter en lärorik dag så är det dags för mig att köra hem till Falkenberg men jag ser fram emot nästa tillfälle då vi kan följa en av våra kollegor på Elite Studio .

Lämna en kommentar

Skrolla till toppen

KONTAKTA OSS

Skriv dina uppgifter i kontaktformuläret så återkommer vi så fort vi kan!